Löikö märkä sisään?

Etusivu » Palvelut » Kuivaus

Kuivauspalvelut ammattitaidolla

Tilakuivausta käytetään yleensä ensiapuna vakavan vahingon, esim. kellariin tms. tilaan joutuneen runsaan veden poistamisen jälkeen.

Kuivaimet ja tuulettimet asennetaan tilaan välittömästi, kun irtovesi on imuroitu pois. Näin saadaan ylimääräinen kosteus poistettua hallitusti ja nopeasti sekä ehkäistään rakenteiden ja irtaimiston turha kastuminen.

Tilakuivaimet apupuhaltimineen mahdollistavat myös laajojen vahinkoalojen kuivaamisen.

Tarpeesta sekä tilanteesta riippuen kuivausprosessia tehostetaan lisäksi vaikkapa täsmäkuivaimilla.

Rakennekuivaus

Rakennekuivausta tarvitaan yleisesti useimmin märkätiloissa, keittiössä allaskaapin ja astianpesukoneiden vuotovahinkojen sekä muiden paikallisten betoni- tai tiilirakenteiden kosteusvaurioiden kuivauksessa. Pinnoitteet ja mahdolliset liimat sekä tasoitteet poistetaan, jonka jälkeen asennetaan koneellinen täsmäkuivaus.

Käytössämme ovat erittäin tehokkaat Dry100 – täsmäkuivaimet, jotka nopeuttavat merkittävästi kuivausprosesseja perinteisiin menetelmiin ja laitteisiin verrattuna. Tehokkaiden ja energiaystävällisten kuivaimien käyttö tuo säästöä vauriokunnostuksien kokonaiskustannuksiin.

Täsmäkuivaimien vähäinen äänitaso (noin 40dB), pölyämättömyys sekä huonetilan vähäisen lämpötilan nousu, mahdollistavat useimmiten asumisen huoneiston vauriottomassa osassa. Täsmäkuivausta voidaan hyödyntää myös tiloissa, joissa huonetilan ilman suhteellinen kosteus ei saa laskea työn aikana liiaksi normaalin toiminnan jatkuvuuden kannalta.

Ohuiden laattojen kuivaukset ovat pääosin lyhytaikaisia 1 – 2 viikon kestoisia, jonka jälkeen kohteen korjaustoimenpiteet ja kunnostus voidaan aloittaa kuivausalueella. Rakennekuivauksien kesto riippuu kuitenkin aina rakenteen materiaalista, paksuudesta ja rakenteen kosteuden määrästä.

Eristetilakuivaus

Eristetilakuivaus imu- tai puhallusturbiineilla, suljettuna kuivausprosessina tulee kysymykseen useimmin lattiarakenteessa, jossa vesi on päässyt rakenteen eristetilaan esimerkiksi putkivuodon seurauksena.

Turbiinikuivausmenetelmäämme on kehitetty jo usean vuoden ajan. Kehitystyön ansiosta kuivausprosessin kuivausaika perinteiseen verrattuna saadaan useimmiten puolitettua. Kehitetty menetelmä perustuu samojen laitteistojen käyttöön kuin perinteisestikin, mutta liitoskomponenttien avulla rakenteissa kulkeva ilmavirtaus sekä kuivauksen kuivausalan ilmatiiveys on saatettu huomattavasti korkeammalle tasolle.

Kuivausprosessin tiiveys ja ilmankierron korkea paine mahdollistavat useimmissa tapauksissa myös eristetilan desinfioinnin kuivausprosessin yhteydessä.

Menetelmässä betonilaatan läpi porataan useita reikiä, joiden kautta eristetilassa kierrätetään kuivailmaa. Menetelmällä pystytään useimmissa tapauksissa kuivaamaan eristeet ja betonilaatta niin, ettei purkutöitä laajemmin tarvitse. Turbiinikuivausta on järkevää käytää myös esimerkiksi ‘sandwich´ betonielementtien kostusvaurioiden kuivauksessa.

Turbiinikuivaus vaatii normaalisti useamman viikon toiminta-ajan, jotta tulos on tyydyttävä. Mikäli rakenne on liian tiivis, eikä kuivailmaa saada siellä liikkumaan, joudutaan rakenne avaamaan.

Vaurioituneet eristeet

Huomioitavaa on myös se, että mikäli eristetilan vaurio on ollut pitkäaikainen on mahdollista, että eristemateriaaleihin on syntynyt mahdollisesti laajojakin mikrobikasvustoja.

Mikrobivaurioituneet rakenteet suositellaan avattavaksi mahdollisuuksien mukaan, parhaan mahdollisen lopputuloksen varmistamiseksi.

Orgaanista täytettä sisältävän eristetilan eristemateriaalit suositellaan aina poistettavaksi vaurioalalta.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Ota yhteyttä Katso yhteystiedot